Принтер для друку етикеток: як обрати

Posted by Anna 26.11.2020 0 Comment(s)

Як вибрати принтер етикеток

На ринку представлена ​​велика кількість принтерів етикеток різних класів: від мобільного, з яким зручно працювати на невеликому складі до промислового з високою продуктивністю. Які параметри принтера для друку етикеток слід враховувати при його виборі в першу чергу, які в другу? Розглянемо їх у порядку.

 

1. Необхідний термін служби етикеток із штрих-кодами.
 Термін служби зберігання етикетки
Якщо товари на складі зберігаються недовго (наприклад, продукти харчування), для друку етикеток цілком підійде термопринтер. Якщо підприємство постачає, припустимо, товари тривалого зберігання, логічніше використовувати термотрансферні принтери.

 

 


Кількість етикеток на день

2. Необхідна кількість етикеток на день/місяць.


Якщо рахунок йде на десятки-сотні етикеток на день, цілком достатнім може стати мобільний принтер для ручного маркування. Для магазинів, супермаркетів та складів більш відповідним буде настільний термопринтер, що дозволяє друкувати не лише штрих-коди, а й текст та графіку (наприклад, логотип фірми). Такі термопринтери початкового класу добре підходять для ситуацій, коли потрібно друкувати невелику кількість етикеток. Його продуктивність – до 3–5 тисяч етикеток на день. Продуктивність принтерів етикеток комерційного класу складає 5-7 тисяч етикеток на день. Такі принтери використовуються для маркування товарів на виробничих підприємствах, оптових складах, компаніях, що займаються доставкою вантажів тощо. Принтер етикеток промислового класу здатний друкувати десятки тисяч етикеток на день зі швидкістю до 250 мм за секунду та працювати цілодобово, без вихідних.

 

 

3. Технологія друку етикеток - прямий термодрук або термотрансферний. 


Прямий термодрук - термопринтер етикеток дешевше, ніж термотрансферний принтер і при цьому не вимагає покупки фарбуючої стрічки риббон. Популярна модель термопринтера – Принтер етикеток TSC TDP-225. Але якщо потрібно друкувати, наприклад, поліпропіленові етикетки з високою швидкістю, то доцільно вибрати саме термотрансферний принтер. Перевагою термотрансферних принтерів є те, що має режим прямого термодруку. Популярна моль термотрансферного принтера є Принтер етикеток TSC TC200

 

 

 

ширина етикетки та матеріал етикетки4. Ширина та матеріал етикетки.

Ширина друку для принтерів малої та середньої продуктивності зазвичай не перевищує 58 мм. Промисловий принтер етикеток забезпечує ширину друку до 104, до 160 і 210 мм, але здатний друкувати і вузькі етикетки. Довжина етикетки може досягати 200 мм та більше. Якщо для термопринтера матеріалом стрічки може бути лише термопапір (термокартон), то термотрансферні принтери здатні друкувати на різних матеріалах (папір, картон, плівка, текстиль).

 

 

 


5. Роздільна здатність друку.

Стандартна роздільна здатність друку для принтерів етикеток – 203 dpi (203 точки на дюйм). Етикетка зі штрих-кодом, надрукована з такою роздільною здатністю, добре читається. Якщо на етикетках, крім штрих-коду, необхідно друкувати дрібний текст, потрібно вибирати принтер з роздільною здатністю 300, 400 або навіть 600 dpi.

 

6. Інтерфейс підключення.

Зазвичай принтер етикеток підключається до комп'ютера через стандартні інтерфейси RS232 та USB. Деякі моделі допускають підключення через інтерфейси Ethernet та Wi-Fi.

 

7. Спосіб керування принтером етикеток.

Багато моделей принтерів мають вбудовану мову програмування, що дозволяє керувати принтером із програми, що додається до нього. Однак найчастіше для керування принтером етикеток використовують пакет програм, які працюють у середовищі Windows. З його допомогою можна швидко макетувати на екрані етикетки та виводити їх на друк. Відповідні драйвери для всіх моделей принтерів етикеток.


8. Додаткові функції.
Їх перелік досить великий. Принтер етикеток може бути забезпечений:

  • відділником етикеток,
  • внутрішнім смотчиком готових етикеток чи підкладки (якщо встановлено відділник),
  • ножем з накопичувачем для відрізаних етикеток,
  • додатковою пам'яттю для друку етикеток з високим змістом графіки та для завантаження додаткових шрифтів,
  • платами додаткових інтерфейсів,
  • вбудованим годинником для автоматичного друку на етикетках часу та терміну придатності,
  • роз'єм для підключення зовнішньої клавіатури.

 

Ці та інші додаткові можливості можуть значно підвищити продуктивність принтера етикеток.

У нашому каталозі великий вибір надійних та високопродуктивних моделей принтерів етикеток. Фахівці компанії "Клеверенс Україна" допоможуть вибрати модель, яка найбільше відповідає вашим потребам.