Касові апарати для ФОП у 2023 році, який РРО краще вибрати, як підключити РРО?

Posted by Anna 23.11.2021 0 Comment(s)

 

РРО або реєстратор розрахункових операцій застосовується для фіксації платіжної операції та її обсягу без можливості подальшого будь-якого типу редагування або видалення інформації. Раніше, для подання звітів до органів фіскальної служби використовувалися паперові касові стрічки, у сучасному світі використовується дротовий або мобільний інтернет з подальшою передачею звітів в електронній формі.

 

Відповідно до останніх змін у законодавстві України кожен тип проведення оплати, повернення товару чи коштів, вилучення готівки з кас є обов'язковим для проведення через РРО. Кожен клієнт повинен отримати спеціальний фіскальний чек, що підтверджує торгову операцію та її права, як покупця.

 

Відповідно до Законів 128-IX, 129-IX від 20.09.2019, усі ФОП/ФОП – абсолютно всі платники єдиного податку 2-4 повинні будуть використовувати РРО/ПРРО. Вимоги закону набудуть чинності з 1 січня 2022 року. РРО необхідний, навіть якщо оплата готівкою або платіжною карткою відбувається щорічно, а решта часу приймаються безготівкові платежі на розрахунковий рахунок.

 

Як підключити РРО?

 

  1. Суб'єкт господарювання - власник РРО подає заяву про реєстрацію РРО;
  2. ДФС надсилає до ЦЗО довідку про резервування фіскального номера (дійсна три дні);
  3. ЦСО вводить РРО в експлуатацію та направляє до контролюючого органу, де проводиться реєстрація РРО, акт введення в експлуатацію та довідку про опломбування РРО;
  4. ДФС видає реєстраційне посвідчення.

 

Як обрати РРО? Який РРО обрати в 2023 році?

 

У Державному Реєстрі РРО України викладено весь список будь-яких РРО (касових апаратів, фіскальних реєстраторів, програмних РРО), доступних для первинної реєстрації. Вибір самого пристрою залежить від виду ведення-бізнесу та обсягу розрахункових чеків на добу.

Розглянемо деякі ключові відмінності між касовим апаратом, фіскальним реєстратором та програмним РРО за функціональністю в наведеній нижче таблиці: 

 

 

Кассовый аппарат для ФОП в 2022Касові апарати

Фискальный регистратор мини miniФіскальний реєстратор

РРО в смартфоне

Програмний РРО

Розрахункова кількість чеків на день (шт.)

 

 

від 150 — 250         

       

 

від 200 — 800

 

від 20 — 50

 

Підключення до Інтернету

 

USB, WiFi, Lan, GSM (4G,3G)

 

WiFi, Lan

 

WiFi, GSM (4G,3G)

 

Друк чека

 

є

 

є

 

потрібно додатково докуповувати принтер від 2 000 грн

 

Автономність

 

один тиждень (при 30 чеках на день)

 

немає

 

3 години

 

Безперебійність роботи, відмовостійкість впливає на можливість вести бізнес

 

+++++

+++ 

(залежить від комп'ютерів)

            +

(Залежить від Інтернету, придбаного пристрою, роботи сервера «ДФСУ» )

 

 

 

 

 

Тепер розглянемо ключові відмінності між касовим апаратом, фіскальним реєстратором та програмним РРО за вартістю в наведеній нижче таблиці: 

 

 

Кассовый аппарат для ФОП в 2022

Касові апарати

Фискальный регистратор мини mini

Фіскальний реєстратор

РРО в смартфоне

Програмний РРО

Програмне забезпечення

 

Бесплатно

 

Как правило платное

 

Бесплатно

 

Вартість обладнання (грн)

 

від 5 800

 

від 9 000

 

3 500 (с белым IMEI)

 

Сервіс ЦСО (грн) 

 

від 280 щомісяця 

 

від 280 до 500 щомісяця 

 

від 280 до 1200 ежемесячно

 

Введення в експлуатацію (грн) 

399

399

1 500

 

 

З урахуванням усіх цих даних за деякими ключовими функціональними можливостями та вартістю, обслуговування та введення в експлуатацію можна дійти висновку:


 

  1. Касовий апарат. Досить просте торговельне обладнання для роботи з покупцями та надсилання звітів до фіскальної служби. Підійде для регулярного безперебійного використання в малій торгівлі, наприклад, у невеликій торговій точці або в закладі з оборотом до 250 покупців. Купуючи касовий апарат, продавець отримує сам реєстратор розрахункових операцій, до нього ж сканер штрих-кодів і відповідне касове програмне забезпечення. Вивантаження звітних даних здійснюється на розсуд.

 

Приклад сфери застосування: кіоск, салон краси, бутік, ларьок та магазин з невеликими площами та оборотом клієнтів.


 

  1. Фіскальний реєстратор Найпопулярніше торгове обладнання професійного використання застосовується для активного товарообігу покупцями понад 800 чеків на день. Робота касира автоматизується за допомогою комп'ютера з великим зручним монітором. Реєстратор використовується для швидкого розрахунку покупців, веде автоматичний облік у базі даних 1С, всі дані передаються синхронно в обліковий запис та ДПС.

 

Приклад сфери застосування: цілодобовий мінімаркет, супермаркет з технікою, будівельні гіпермаркети, точка видачі великого інтернет-магазину, мас-фуд з алкоголем та кухнею з великою посадкою.


 

  1. Програмний РРО Універсальне портативне торгівельне обладнання, ідеальне для виїзної торгівлі та обслуговування невеликого потоку клієнтів на виїзді. Даний тип реєстраторів має кілька типів, серед яких мобільний фіскальний реєстратор з підключенням до мобільного пристрою або планшета, або окремий компактний касовий апарат на операційній системі.

 

Приклад сфери застосування: будь-які види доставки, кур'єрські, автомобільні, торгівля на ринках, ярмарках, виїзні заходи з обслуговуванням до 50-100 чоловік

 

Якщо у Вас виникли складнощі у виборі РРО пишіть або дзвоніть нам, наші фахівці грамотно та якісно проконсультують.