Огляд. Термінал Збору даних Zebra MC2200

Posted by Anna 15.02.2022 0 Comment(s)

 

Мобільний термінал збору даних ZEBRA MC2200 за прийнятною ціною для роботи на складах та магазинах.

 
На ринок виходить новий ТСД - ZEBRA MC2200, про це повідомили розробник та дистриб'ютори. Ця модель є представником бюджетних пристроїв у лінійці ТСД виробника. Пістолетна рукоятка, що приєднується до ZEBRA MC2200, стане особливістю пристроя. Аналогів у світі не так багато, враховуючи невисоку вартість терміналу.
Мобільність пристрою дозволить застосовувати його у роботі складів та у сфері роздрібної торгівлі.
Термінал передбачає дві моделі випуску (MC2200 та MC2700). Моделі ідентичні, але є деякі особливості:
  • MC2700 підтримує мережу 4G та підключення до GPS;
  • MC2200 та MC2700 застосовують у роботі 2 типи сканерів штрих-кодів SE4100 та давно відомий SE4710.
 
Давайте розглянемо функціональні властивості пристроїв:
 
  • Восьми ядерний процесор – Qualcomm Snapdragon™ 660, 1,8 ГГц.
  • Доступно 2 Гб оперативної пам'яті.
  • Постійна пам'ять для накопичення та збереження даних – 16 Гб.
  • Кольоровий 4-дюймовий сенсорний монітор, WVGA (800 x 480).
  • Для введення даних передбачено 34 кнопки цифро-літерної клавіатури.
  • Ємність акумуляторної батареї – 3500 mAh
  • Можливо, працювати при температурі до – 20 °C та у спеку до +50 °C
  • Рівень захисту – IP65
  • Параметри, см - 20,05 х7, 0х3, 85
  • Вага, г – 296
 

Огляд

 
Розпакуємо і подивимося, що собою представляє ZEBRA MC2200.
 
І так, ми бачимо дві картонні коробки. В одну упакований термінал для збору даних, акумулятор та ремінь. У меншій коробці ми знайдемо USB кабель Type-C та блок живлення. 
 
Обзор ZEBRA MC2200
 
ZEBRA MC2200 досить габаритний пристрій. Однак під час роботи в руці його тримати зручно, Ви не відчуєте втому. Термінал легкий та тонкий, це стало можливим за рахунок встановлення акумулятора невеликої ємності.
 
Продумана задня кришка з двома виступами, під час роботи правильно позиціонує вказівний палець, таким чином працювати зі сканером та вводити дані за допомогою клавіатури дуже зручно.
 
Обзор ZEBRA MC2200
 
З боків пристрою відсутні кнопки. Для того, щоб відсканувати інформацію, достатньо натиснути одну кнопку, розташовану на зовнішній стороні ТСД.  
 
Обзор ZEBRA MC2200
 
Корпус ZEBRA MC2200 виконаний з матеріалу, який можна обробляти засобами, що дезінфікують, і не боятися зіпсувати пристрій. Про це компанія Zebra подбала ще у 2020 році в умовах пандемії Коронавірусу.
 

Розглянемо характеристики ZEBRA MC2200

 
Що ж усередині та на якому програмному забезпеченні працює пристрій?
Термінал оснащений процесором середнього класу Qualcomm Snapdragon™ 660, економічний та продуктивний. Завдяки цьому ZEBRA MC2200 довго працює без підзарядки має високу швидкість обробки відскановані штрих-коди.
 
Також були проведені тести, в яких процесор показав дуже добрі результати. Менш ніж за 30 секунд ТСД обробив 222600 позицій довідника. Це чудовий результат. Інші мобільні пристрої представлені на ринку обробляють таку інформацію вчетверо повільніше.
 
Щодо програмного забезпечення спочатку ZEBRA MC2200 має операційну систему Android 10, яку можна оновити до версії Android 11.
На пристрій вже встановлено програмне забезпечення "Склад15" від "Клеверенса".
 

Сканер ZEBRA MC2200

 
ZEBRA MC2200 оснащений недорогим сканером SE4100, але при цьому штрих-коди скануються з неймовірною швидкістю. Швидкість сканування 100 штрих кодів трохи менше за пів хвилини (27 секунд). Відмінний результат. Ймовірно, ця швидкість була досягнута за рахунок поєднання з продуктами на платформі Mobile SMARTS тестуючи та інтегруючи ТСД та програмне забезпечення «Клеверенс»
 
Сканер ZEBRA MC2200
 
Щоб сканер підтримував велику кількість функцій його інтегрували з продуктами на базі Mobile SMARTS на найвищому рівні. Так сканер самостійно вмикає та вимикає кодування штрих-кодів, з легкістю розпізнає стандартні форми штрих-кодів. Управління йде із Mobile SMARTS. (Вся інформація представлена у звіті про інтеграцію ZEBRA MC2200).
Дальнобійністю сканер не відрізняється, у нього стандартний обсяг зчитування, проте він з легкістю читає брудні, пошкоджені та погано надруковані штрихкоди.
 

Оцінка надійності у використанні

 
IP65 – это степень защиты устройства ZEBRA MC2200 от воздействия внешней среды. Такая степень защиты дает возможность работать даже в условиях проливного дождя. Краш тест показал, что устройству не страшны падения и на бетон с высот 1,5 метра, устройство ударопрочное. Так же на сканер и сенсорный экран ТСД установлено стекло Gorilla Glass, которое защищает эти элементы от повреждений из вне.
 

Бездротова передача даних ZEBRA MC2200

 
ZEBRA MC2200 має всього два бездротові інтерфейси Bluetooth та Wi-Fi, на жаль пристрій не підтримує мережу 4G (дана функція доступна в моделі ZEBRA MC2700). Звичайно, наявність даної функції дало б можливість працювати в режимі онлайн за відсутності покриття Wi-Fi, наприклад, в зоні розвантаження або за межами підприємства. Однак відсутність 4G не є критичною, продукт працює на платформі Mobile SMARTS, яка дає можливість продовжувати роботу в автономному режимі, і немає необхідності зв'язуватися з мережею.
 

Час роботи без підзарядки.

 
Невелика ємність батареї – - 3500 mAh, яка встановлена на ZEBRA MC2200 дозволяє виконувати безперервні роботи майже 16 годин. При розрядженні акумулятор можна швидко замінити, використовуючи «гарячу» схему без перезавантаження терміналу.
 
Автономность ZEBRA MC2200

 

Резюме.

 
Переваги ZEBRA MC2200:
 
  • Невисока вартість;
  • Швидкість сканування штрихдів;
  • Економічне споживання енергії.
 
Недоліки:
 
  • 4G не передбачено. (Для Вас важлива ця функція, зупиніть свій вибір на моделі ZEBRA MC2700);
  • Сканер не відрізняється далекобійністю.
 
ZEBRA MC2200, є бюджетним ТСД. Для малого та середнього бізнесу цілком достатньо функцій, які має термінал, він з легкістю виконує всі поставлені перед ним завдання. Для Вас головне, щоб Ваші співробітники були озброєні якісним пристроєм, Ви не женетеся за новітніми технологіями та продуктивним залізом? Тоді ZEBRA MC2200 - ідеальний варіант.

Наші рекомендації щодо використання:
  • З програмним забезпеченням «Магазин 15» застосовувати в роботі малих та середніх торгових точках. Рука від пристрою не втомлюється, автономність роботи – 2 зміни, потужності достатньо для виконання завдань з обліку товару.
  • З програмним забезпеченням «Склад 15» пристрій стане відмінним помічником у роботі складів, де можливі низькі температури, але варто врахувати той факт, що сканер не є далекобійним, тому на складі не повинно бути висотного зберігання.
  • За межами підприємства. Попередньо завантаживши на пристрій з ПЗ «Склад 15» необхідні документи та довідники, оскільки не будить доступу до мережі (якщо потрібний постійний зв'язок, вибирайте модель МС2700). Можлива робота як у зливу, так і  на морозі до -20 °C.