Картонні коробки - марка картону (Т-21, Т-22, Т-23) та профіль картону (Е, В, С)

Posted by Anna 06.09.2022 0 Comment(s)

 

Гофрокартон – сировина з якої виготовляється пакувальна продукція. Існує гофрокартон: двошаровий, тришаровий, п'ятишаровий та семишаровий. Т.к. найпопулярнішою сировиною вважається тришаровий картон, у цій статті говоритимемо про технічні характеристики саме тришарового гофрокартону. Тришаровий гофрокартон складається з трьох шарів картону: два плоскі шари і між ними один гофрований (хвилястий).

 

Марка картону (Т-21, Т-22, Т-23)

 

Основним параметром вибору картонної упаковки є марка картону. Від марки картону залежить якість упаковки, здатність витримувати певні навантаження та здатність захищати від вологи. Тому для упакування різних вантажів використовується картон різних марок.


Кожна назва марки має букви та цифри, кожен символ несе певний зміст. Розберемо детально марку:
"Т" - означає, що гофрокартон має три шари;
"2" - означає, що гофрокартон має 2 плоскі шари;
"1-7" - друга цифра, що характеризує якість сировини, чим вища друга цифра, тим якісніша сировина.

Тобто. марка картону Т-23 якісніша, ніж Т-21, тому й ціна на Т-23 буде вищою, ніж на Т-21.

 

Профіль картону (Е, В, С)


Профіль гофрокартона – це показник, який належить до гофрованої (хвильова) частини. Вигляд гофри характеризуються висотою та кроком. Розглянемо характеристики профілю, які найчастіше використовуються.

  • Профіль гофрокартону Е – висота від 1,1 мм до 1,7 мм; крок від 32 мм до 36 мм.
  • Профіль гофрокартону В – висота від 2,2 мм до 3,2 мм; крок від 4,5 мм до 6,5 мм.
  • Профіль гофрокартону С – висота від 3,2 мм до 4,5 мм; крок від 6,5 мм до 8 мм.


Застосування різного профілю гофрокартону

 

Профіль гофрокартона Е – застосовується в основному для упаковки невеликого товару, де потрібний додатковий захист, наприклад одяг, невелика побутова техніка, телефони, парфумерія.
Профіль гофрокартону В – застосовується для виготовлення упаковки для продукції, яка не потребує високої амортизації, наприклад, побутової хімії, кондитерських виробів, одягу.
Профіль гофрокартону С - найпопулярніший профіль для виготовлення виробів з гофрокартону і має високу якість. Може застосовувати у різних сферах виробництва та бізнесу.

 

Ми пропонуємо широкий асортимент пакувальної продукції з гофрокартону, який може задовольнити потреби будь-якого клієнта. Ми допоможете підібрати розміри картонної упаковки та конструкції упаковки, яка вам буде зручною.