Як підключити термінал збору даних до 1С

Posted by Anna 12.01.2021 0 Comment(s)

 

Як підключити термінал збору даних (ТСД) різних версій до 1С від різних конфігурацій, про драйвер, для програм ТСД, про обмін файлами.

В основному при покупці терміналу збору даних ви не знайдете диск з драйверами до 1С. У вас на терміналі буде операційна система Winsows або Android і встановлені кілька стандартних програм, і все. Тобто. Одночасно використовувати ТСД не вийде.
Для того щоб відсканувати штрих-код, потрібно запустити програму, яка включає сканер або використовувати тестовий додаток - і це буде просто сканування, без розпізнавання номенклатури по штрихкоду, без завантаження результатів сканування в 1С, без розпізнавання характеристик товару, без відстеження залишків і т.д.

 

Як теоретично підключити термінал збору даних (ТСД) до комп'ютера?

  1. Підключити термінал збору даних до комп'ютера з ОС Windows XP можна за допомогою Microsoft ActiveSync, або якщо ОС Windows Vista і вище, встановіть центр пристроїв Windows Mobile 6.1 (32-бітну версію) або 64-бітну.
  2. Для зв'язку терміналу з комп'ютером потрібен USB-кабель або miniUSB і кредл. Ставте термінал збору даних у кредл і з'єднуєте USB кабель з комп'ютером, після цього почнеться встановлення типового драйвера терміналу, який дозволить використовувати його як телефон.

 

Як на практиці відбувається підключення терміналу збору даних до комп'ютера?

 

Якщо ви підключили термінал збору даних до комп'ютера з першого разу - Браво! Ви красень!». Але найчастіше з першого і навіть другого разу не вдається підключити термінал до ПК, виникають проблеми.

 

Основна проблема – це фізичне підключення терміналу до комп'ютера.

 

Коли в комплекті до терміналу збору даних йде USB-кабель або USB-кредл, то в основному проблема може виникнути з роботою ActiveSync (програма, яка синхронізує зв'язок терміналу з комп'ютером), відкриваєте параметри підключення і дозволяєте роботу через USB.
Коли в комплекті до терміналу збору даних йде COM-кабель або COM-кредл, то також ActiveSync дозволяє COM підключення, і при цьому зверніть увагу на наступне:
  1. Бути впевненим, що COM-порт не бракований.
  2. Підключення COM-порту до материнської плати.
  3. Працездатність COM-порту може бути заблокована в BIOS.
  4. На терміналі збору даних налаштувати роботу ActiveSync через COM, а чи не через USB.
  5. У ActiveSync на комп'ютері дозволяється працювати через COM: Файл - Параметри підключення - Дозволити підключення до наступних об'єктів.

Якщо після всіх маніпуляцій все ще не вдається підключити термінал збору даних до комп'ютера, то можна скористатися холодним перезавантаженням терміналу збору даних (у різних терміналах вона відбувається по-різному, як це зробити з вашим терміналом, дивіться в інструкції). У такому випадку термінал збору даних повертається до заводських налаштувань та програм.

 

Друга проблема – підключення може виникнути з обміном даними з 1С.
 
В основному драйвер пропонує обмін файлами двома способами: доступ до бази DBF або безпосередньо доступ до ТСД в об'єктному вигляді через зовнішню компоненту. Драйвер Клеверенс реалізований на завантаження/вивантаження даних через зовнішню компоненту та таблиці значень. У чому може бути проблема завантаження вивантаження даних - це довге формування вивантаження в 1С чи дуже великий довідник, який міститься на термінал, або драйвер неспроможна підтримати форму існуючого довідника номенклатури. При розвантаженні характеристик може виникнути проблема через наявність букв у кодах номенклатури або дублювання штрих-кодів, назви.

 

У драйвері терміналу збору даних від Клеверенса відсутні всі ці проблеми і працює відразу після того, як його встановили та налаштували.

 

Як термінал збору даних може використовуватись у роботі:
  • прості функції драйвера - копіювати файли на термінал та з терміналу, видаляти файли з терміналу.
  • стандартні функції драйвера - вивантаження на тсд найменування та штрих-коду з довідника 1С (артикул, характеристика, серія, одиниця виміру, код, ціна, кількість і т.д.); збору даних, дані завантажуються як рядки складського документа; проведення простої інвентаризації; 
  • розширені можливості драйвера - до стандартних функцій ще додається можливість доопрацювати функціонал під себе за рахунок засобу розробки мобільного додатка Mobile SMARTS. Можна додати тексти у вікна, різні питання користувача, реакція на неправильне введення даних, нові колонки в документах. Є готова операція переоцінки. У обробку можна внести зміни щодо завантаження/розвантаження великого обсягу даних.

 

Відео демонстрації можливостей драйвера 1С від Клеверенс з інвентаризації в магазині та на складі.
Фахівці компанії Клеверенс Україна завжди зможуть вас проконсультувати та підібрати потрібний програмний продукт від Клеверенс.